Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

Marketlerde Sıvı Yağ Stokçuluğu Başladı! Bakanlık Resmi Olarak Açıkladı!

Ayçiçek yağı fiyatlarının bir anda 200 TL'yi bulması dikkat çekmişti. Marketlerdeki stokların tükendiği ve satışların sona erdiği bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Rusya Ukrayna krizinden ötürü ayçiçek yağı ithal edilemedi ve vatandaşlar izdihama neden oldu. Bakanlıktan o görüntülere ilişkin spekülasyon yorumu geldi...

Ayçiçek Yağı
Google News

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, geçtiğimiz gün ayçiçek yağının marketlerde hızlı şekilde tükenmesi ve yaşanan çeşitli izdihamlara ilişkin yorumda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan ötürü ithal edemediğimiz ayçiçek yağı, vatandaşları endişelendirdi. Zam kararının gelecek olmasından ötürü pek çok kişi erken davranmak istedi ancak büyük izdihamlar yaşandı. Bakanlık da bu konuya değinerek stok açıklamasında bulundu. Peki ayçiçek yağı gerçekten tükendi mi?

Stoklar Hala Var!

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'nin açıklamasına göre ayçiçek yağı stoklarının hala olduğu söylendi. Bu tarz stokların tükendiği ve bitti yönündeki haberlerin spekülasyon olduğunu belirtti. İzdihamların ise gerçekçi olmadığını vurguladı. Piyasa fiyatlarının artmadığını savundu.

 Üretimin Arttığını Vurguladı

Bakanlık aynı zamanda ayçiçek yağı üretiminin 2021 yılında 2020'ye göre %17'lik artış sergilediğini vurguladı. Bu gelişme sonrasında ayçiçek yağının ülkemizde gittikçe daha fazla üretildiğini belirtti. Uygun görüldüğünde ise eksiklerin kapatılması için yurt dışından ithal edildiği bilgisini de verdi.

<