Maliye Bakanı'ndan Flaş Asgari Üçret Açıklaması

Maliye Bakanı'ndan Flaş Asgari Üçret Açıklaması

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, meclis bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama yaparak, "Ücretleri herkesin beklentisini karşılayacak şekilde artırmayı planlıyoruz."

Meclis tarafından yapılan açıklamada asgari ücretle ilgili bilgi aktaran Bakan Nebati, "Cari açığın bu yıl sonuna kadar %2,6'nın altına düşmesini bekliyoruz. İyi haberi yıl sonuna kadar sizlerle paylaşmayı umuyoruz. yıl. Cari açık ve milli gelir yıldan daha fazla." dedi.
Enflasyondan bahseden Bakan Nebati, "Gelecekte para ve maliye politikalarının güçlü koordinasyonu ile mal ve hizmet piyasasında rekabeti ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirecek ve bunları kalıcı olarak düşük seviyeye indireceğiz. " Dedim.

KARDEŞLERİMİZ RAHAT ETSİN

Bakan Nabati, asgari ücretle ilgili olarak, "Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Herkesin beklentisini karşılayacak şekilde ücretleri artırmayı planlıyoruz. Çalışanlarımız rahat etsin." ifadesi kullanıldı.

Konuşmasının devamında, "Türkiye'nin küresel ticaretten aldığı pay artacak. Eylül ayı itibarıyla cari açık 2020 sonuna göre 16,6 milyar dolar iyileşti. Kamu gelirinden vazgeçmemiz sonucunda enflasyonu 5,3 oranında düşürdük. 2022 yılında motorlu taşıtlar vergileri için yeniden değerleme oranı %36,2 ancak Cumhurbaşkanı'nın yetkisi kapsamında yeniden değerleme oranını %25'e indirdik Aralık ayının ikinci yarısı itibariyle toplam 651.000 vergi sağlayacağız. kuraklıktan etkilenen üreticilere 2,6 milyar liralık kuraklık desteği." dedi.