Euro 37,17 %0,05
Dolar 34,27 %0,13
Sterlin 44,48 %-0,07
Altın 3.004 %-0,24

KYK Kredi Borçlarına Çözüm Sunulacak! 18 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklıyor!

KYK kredileriyle ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklama bekleniyor. Üstelik kabine toplantısıyla birlikte son karar duyurulacak. İşte milyonlarca öğrencinin yüksek ödeme şokuyla karşılaştığı KYK kredilerindeki son durum...

kyk öğrenci burs
Google News

KYK kredi borçlarına ilişkin yüksek faiz ve sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar büyük ses getirdi. Öğrenciler, KYK kredi borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Bu nedenle borçların ödeme planına ilişkin bazı düzenlemeler yapılacağı kaydedildi. Bu noktada Bakan Nebati'den de adıma geldi. Şimdi ise yapılacak kabine toplantısı sonrasın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

18 Temmuz'da Kabine Toplantısı Olacak!

Kabine toplantısıyla birlikte pek çok konuda yeni kararların alınacağı vurgulandı. Böylelikle KYK borçlarındaki son durum bir şekilde çözüleceği umuluyor. Eğer öğrencilerin faizli ödemelerine ilişkin bir adım atılır ise milyonlar rahat nefes alacak. Aksi halde 100 bin TL'yi bulan borçların nasıl ödeneceği konusunda kimse ne yapacağını bilmiyor.

Borçların Birkaç Katı Kadar Faiz!

KYK borçlarının önemli bir kısmının faizden ötürü olduğu belirtildi. KYK kredisinin birkaç katı kadarı faiz olduğu ve bu nedenle kimi öğrencilerin 120 bin TL dahi ödemesi gerektiği belirtiliyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu haline geldi.

<