Euro 37,17 %0,05
Dolar 34,27 %0,13
Sterlin 44,48 %-0,07
Altın 3.004 %-0,24

KYK Kredi Borçları 100 Bin TL'yi Aştı! Gençler Bu Kredi Borcunu Nasıl Ödeyecek?

KYK borçları iyice bel bükmeye başladı. Öğrenciler, aldıkları kredinin birkaç kat fazlasını ödemek zorunda kalıyor. Ödeme planında hem gecikme faizi hem de kredi faizinin eklendiği görüldü. Üstelik çeşitli eklemelerle birlikte ödemeler iyice arttı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği KYK kredi detayları haberimizde...

kyk öğrenci burs
Google News

KYK'dan alınan kredi borçları, öğrencilerin belini büküyor. Öyle ki 100 bin TL'yi geçen borçlarla beraber 4 yıl boyunca üniversite okumuş bir öğrencinin yapması gereken ödeme rekor miktara ulaştı. Çeşitli enflasyon zamlarıyla birlikte gecikme bedelinin de eklendiği görülüyor. Peki ya faizin bu kadar fazla olması nasıl çözüme kavuşturulacak? Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu KYK kredi borcu ödemesine dair detayları açıklıyoruz.

KYK Kredi Borçları Nasıl Ödenecek?

KYK kredi borçlarının nasıl ödeneceği merak ediliyor. Öyle ki detayları sizlerle paylaşacağız. Sosyal medyada gündem olan bu borçlar için nasıl bir önlem alınacak? 100 bin TL'yi aşkın ödeme planının oluşturulması dikkat çekti. e-Devlet'ten kontrol edilince tüm detayların ortaya çıktığını görüyoruz.

CHP Lideri'nden Gençlere Çağrı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çağrı sosyal medyada gündem oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" ifadesine yer verdi.

<