Kurun Düşmesine Rağmen Yumurta Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi!

Kurun Düşmesine Rağmen Yumurta Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi!

Yumurta satışlarında da zam etkisi görüldü. BİM'deki yumurtalara gelen zam herkesi şaşırttı. Dolar fiyatı düşmüş olmasına rağmen zam gelince müşteriler isyan etti. Peki 15'li ve 30'luyumurta kaç TL'den satılıyor? İşte merak edilen bu sorunun yanıtını haberimizde sizler için paylaşıyoruz.

BİM, 15'li ve 30'lu yumurtalarda zam yaptı. Temel gıda ürünleri arasında alan yumurta, son haftalarda ciddi bir zam şokuyla karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlar bunun nasıl mümkün olduğunu sordu. Kurdaki düşüşe rağmen yapılan zamma isyan ettiler. İşte son zamanlara damgasını vuran BİM market zamları...

Yumurtaya Ne Kadar Zam Geldi?

15'li yumurtanın fiyatı 19,90 TL'den satılmaktaydı. Gelen zamla beraber bu fiyat 21,90 TL oldu. 30'lu yumurta ise 38,90 TL'den satılıyor. Kısa süre önce fiyatı 35,90 TL idi. Yumurta fiyatlarında yaşanan fiyat değişiklikleri müşterilerin dikkatini çekmiş vaziyette. BİM'in konuyla ilgili maliyet açıklaması yapacağı düşünüyor.

Zamlar Devam Edecek mi?

Öte yandan ayçiçek yağında indirim yapılmıştı. Ancak yumurtaya gelen zamdan sonra zamların devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Son zamanlarda zamlara ilişkin çeşitli veriler açıklanıyor. Enflasyonun sonucu olarak gösterilen bazı zamların kur düşüşüyle beraber eski haline döndüğünü görmekteyiz. Dolayısıyla yumurta fiyatlarında bir değişiklik yapılır mı en kısa sürede öğreneceğiz.