Euro 37,02 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,33 %0,16
Altın 2.992 %0,01

Kuralık Yaşayan Çiftçilere Devlet Ödeme Yapılacağını Açıkladı! Çiftçilere Kuraklık Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Çiftçinin yüzü, kuraklık ödemesi ile gülecek. Kurak araziler nedeniyle sorun yaşayan çiftçiye devletten hibe desteği geldi. Ayrılan milyarlarca TL'lik bütçe ile müjde verildi. 2,6 milyar TL'lik bütçe ile kimler bu destekten yararlanabilecek? Kuraklık ödemesi almak için başvurular başladı mı?

kuraklık ödemesi
Google News

Çiftçiler, kimi zaman tarımla uğraşırken çeşitli zorluklarla baş başa kalabilmekte. Tarım alanlarının küresel ısınma ve hava koşullarına bağlı olarak eski verimini gösteremediği biliniyor. Yapılan onca yatırımdan sonra böyle bir gelişme ile karşılaşılması çiftçiyi zor duruma düşürmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise devletin çiftçiye sunduğu belli başlı destekler bulunmakta. Kuraklık ödemesi ile çiftçilerin zarar edilmesinin önüne geçilecek. Peki kimler bu destekten faydalanabilecek? Kuraklık ödemesinde aranan şartlara değineceğiz.

Kuraklık Ödemesi Şartları

Verim kaybı oranının belirlemesi için çeşitli veriler incelenmektedir. Meteorolojik verilerden TARSİM kayıtlarına kadar pek çok veriye ihtiyaç duyuluyor. Sonrasında ise İl/İlçe Tahkim Komisyonları güncel sonucu paylaşıyor. Dekar için verilecek ödemeler ise 30 TL ila 100 TL arasında değişmektedir. Verilere göre ödemeler değişkenlik gösterebilir.

Otomatik Olarak Hesaba Yatırılacak

Başvuru gerekmemekle birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yer alan bilgilerin incelenmesi sonucu verilmesi gereken destek otomatik olarak hesaba yatırılmakta. Dolayısıyla destekten faydalanmak için ekstra bir başvuruda bulunmanıza gerek yoktur.

<