Euro 37,05 %0,20
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,41 %0,30
Altın 3.004 %0,41

Kur Korumalı Mevduat Sistemi'nde Yeni Gelişmeler Yaşandı! Kur Korumalı Mevduat Sistemi Değişiyor!

Kur Korumalı Mevduat Sistemi için yapılan açıklamalar dikkat çekti. Pek çok kişi güncel gelişmeleri yakından takip ediyordu. İlk 3 aylık sürenin dolması sonrasında bazı kararlar alındı. Döviz kurunu tetiklemesi muhtemel bu karar ise dikkat çekti. İşte kur korumalı mevduat sistemindeki son değişiklikler...

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Kur korumalı mevduat sistemindeki 3 aylık vadenin dolması ile birlikte yeni düzenlemelere imza atıldı. Döviz hesaplarının belirli bir tarih sınırı ile katılım sağladığı biliniyordu. Banka hesaplarındaki döviz hesaplarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylelikle mevcut sisteme olan katılım artırılarak çeşitli gelişmelerin yaşanacağı vurgulanıyor. Döviz kurunun düşmesi ve hatta bazı dönemler sabitlenmesi konusunda bu sistemin büyük fayda sağladığı belirtmişti.

Döviz Kurunu Etkileyecek mi?

Kur korumalı mevduat sistemi için alınan kararla birlikte döviz kuru bu gelişmeden etkilenecek mi merak ediliyor. Dolar, Euro ve Sterlin başta olmak üzere döviz kurundaki önemli para birimlerinin gidişatı incelenecek. Fiyat grafiği kontrol edildiğinde son dönemde artış yaşansa da sistem ile ilgili değişiklikler bunu tersine çevirebilir. Dolayısıyla piyasa beklentileri de incelenecek.

Tarih Sınırı Artık Yok

Bankalardaki döviz hesaplarında gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine katılması için belirlenen tarih sınırı ortadan kalktı. Bakalım bu gelişme sonrasında büyük değişimler yaşanacak mı? Hazineden verilecek açık ise merak ediliyor. Bu gelişmeye ilişkin beklentilerden ziyade resmi bir açıklama yapılması beklenmekte.

<