Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,14
Altın 3.007 %0,49

Kur Korumalı Mevduat Hesap Sahiplerine Müjdeli Haber Geldi!

Kur korumalı mevduat hesap sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Döviz satışı için alınan vergi artık temin edilmeyecek. Böylelikle kur korumalı mevduat sistemine yeniliklerin geldiği anlaşıldı. Peki hangi tür vergi kaldırıldı? Sisteme dair merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Para Logo
Google News

Kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili yeni düzenlemelere imza atılıyor. Tarih sınırının kaldırılmasından sonra şimdi de verginin kaldırıldığı açıklandı. Döviz satışında alınmakta olan BSMV vergisi artık kur korumalı mevduat hesap sahiplerinden alınmayacak. Dolayısıyla bu gelişme mevduatlar açısından da büyük öneme sahipti.

Kambiyo Gider Vergisi Kaldırıldı!

Kambiyo gider vergisinin kaldırılmasıyla birlikte binde iki oranında alınan verginin artık döviz satışlarından karşılanmayacağı öğrenildi. Kur korumalı mevduat sistemi ile pek çok kişi bu sisteme dahil oldu ve döviz kurunun sabitlenmesinde başrol oynadı. Ayrıca Dolar, Euro ve Sterlin'in bir süredir benzer seviyeler arasında gidip gelmesi dikkat çekiyor. Bu gelişme döviz kurunun bir noktada sabitlenmesi ve en azından belirli seviyeler arasında durmasından ötürü iyiydi.

Yeni Düzenlemeler Gelecek mi?

Öte yandan kur korumalı mevduat sistemine özel yeni bir düzenleme gelecek mi yoksa yapılan düzenlemelerde sona mı gelindi merak edildi. Dolayısıyla yakın zamanda bunun ortaya çıkması bekleniyor. Pek çok kişinin ilgi gösterdiği sistemde ne gibi gelişmeler yaşanacak göreceğiz.

<