Euro 36,95 %-0,09
Dolar 34,24 %-0,02
Sterlin 44,44 %-0,06
Altın 3.033 %0,20

Kur Korumalı Altın Hesabının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? Kur Korumalı Altın Hesabına Geçilir mi?

Dövize yatırım yapmak istemeyen kişilerin yatırım alternatifi arayışları tam hızıyla devam ediyor. Kişiler, kur farkından kar payı alabilmek için en mantıklı opsiyonları değerlendirmektedir. Bu nedenle Merkez Bankası, altına yatırım yapmak isteyenler için müjdeli haberi verdi. Bundan sonra altın kuruna göre TL hesaplarına kur farkı ödenebilecek.

0x0-son-dakika-altin-fiyatlarinda-flas-dusus-9-nisan-bugun-ceyrek-altin-ve-gram-altin-fiyatlari-ne-kadar-oldu-1617983041804.
Google News

Kur korumalı TL hesapları, temelde iki farklı sistem üzerine kurulmuştur. Bunlardan biri Türk lirası mevduatlarını kapsarken diğeri farklı döviz birimlerinden Türk lirasına geçişi kapsamaktadır. Merkez Bankası tarafından duyurulan habere göre altınını bozdulanlara da kur farkı ödenmeye başlanacak.

Altınını Bozduran Kur Yükselişinden Payını Alacak

Merkez Bankası, yapılan çalışmalar neticesinde diğer döviz türlerinde olduğu gibi altın için de günlük kur bilgisi yayınlamaya başlayacak. Gün içerisinde altın bozduran vatandaşlar, anlık kurun esas alınmasıyla vadeli hesaplarını oluşturabilecekler. Katılım bankaları da 3, 6 ve yıllık vade seçenekleriyle ilgili kampanyaya destek verme aşamasındadır.

Yatırımcıları Nasıl Etkileyecek?

Katılım bankaları tarafından sağlanan vadeleri kabul eden yatırımcılar, hesap açılış tarihi ile Merkez Bankası tarafından açılan kur oranına göre vade sonu kar payını alabilecekler. Ayrıca bu sistem, Türk lirasının piyasa hacmini de arttırmaktadır. Kurların kampanya ile dengede kalabilmesini amaçlayan Merkez Bankası, yatırımcıların ve Türk lirasına güvenenlerin altın kuru stratejisi ile kazanabileceklerini belirtiyor.

<