Euro 37,01 %0,15
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,33 %0,17
Altın 2.990 %-0,06

Kripto Paralar İçin Resmi Açıklama Geldi! Kripto Paralara Yasak mı Geliyor?

Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan gelişmelerle birlikte AB'den yeni hamleler geldi. Kripto paralardaki para aklama ve yasa dışı transferlere ilişkin önlemler alınıyor. Kripto paralara yasak mı gelecek? Bitcoin ve diğer coinlerle ilgili düzenlemelerin olabileceği iddiası gündeme geldi.

btc
Google News

Kripto paralardaki yasa dışı faaliyetlerin takip edilmesi ve denetlenmesi için önemli hamleler yapılıyor. AB, bu konuda somut bir çalışmanın olmasını bekliyor. Yetkililer, Avrupa Komisyonu’nun Kara Para Aklamayla Mücadele Otoritesi'nin harekete geçecek olmasından ötürü mutlular. Üstelik çeşitli AB üyesi ülkeler de bu gelişmeye destek veriyor. Kripto paraların daha yakından takip edilmesi demek şeffaflığı ve bir yandan da güvenliği tehdit altına mı alacak?

Kripto Paralara Yasak Gelecek mi?

Öte yandan yıllardır tartışılan ve Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların geneline kısıtlama ve yasak geleceği iddiaları tekrar gündeme geldi. Avrupa Birliği yetkilileri, oldukça temkinli yaklaşmakla beraber artık kripto paranın yasaklanmasından ziyade denetleme konusunda somut adımların atılmasını bekliyor.

Kara Para Aklamanın Önüne Geçilecek

Kurulan Avrupa Komisyonu’nun Kara Para Aklamayla Mücadele Otoritesi (AML) ile kara para aklama sorunun önüne geçilmesi planlanıyor. Kripto paralardaki gelişmeler dikkat çekmekte. BTC ve ETH başta olmak üzere kara para aklanma ihtimali olan kripto para varlıklarıyla ilgili yeni düzenlemelerin devam edeceği tahmin ediliyor.

<