Kripto Parada Türkiye Avrupa Birincisi Oldu

Kripto Parada Türkiye Avrupa Birincisi Oldu

Kripto Parada Türkiye Avrupa Birincisi Oldu. Bunun sebepleri ve kripto paranın geleceği hakkında detaylı haber yazımızda paylaşıldı.

Dünyada kripto paraların yoğunluğu oldukça artış gösteriliyor. Bu artış da Türkiye Avrupa birinci sıraya yerleşti. Dünyada ise kripto parada 4.cü sırada yer aldı. Kripto paranın geleceği var mı? Neden bu tür yönelmeler meydana geldi? Kripto para ilgili haberimizin detayları paylaşıldı

Kripto Para Türkiye

Dünya Ekonomik Forumu yaptığı araştırma sonucunda dünyada kripto parayı en çok kullanan ülkeleri açıkladı. Açıklanan bilgilerde 74 ülkeye yer verildi. Dünyada açıklanan rakamlarda Nijerya yüzde 33 birimiyle birinci sırayı yer aldı. Vietnam yüzde 21 kısımlı ikinci sırada yer alırken Filipinler yüzde 20’lık kısımda yer aldı. Türkiye ise dünyada yüzde 16’lık kısımlı dünyada dördüncü oldu. Beşinci sırada yüzde Peru yer alırken diğer sıralarında Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Meksika, Şili yer alıyor.

Avrupa Ülkeleri Kripto Paraya Önem Vermiyor

Avrupa ülkelerinde yer alan listede Türkiye birinci çıkıyor. Diğer yandan İsviçre ve Yunanistan listenin devamında yer alıyor. En az kripto para kullanan ülkeler arasında Japonya ve Danimarka yer alıyor. Avrupa kripto para karşısında güven duymuyor. Bu yüzden kendi para birimlerinde ya da diğer yatırım fonlarını tercih ediliyor?

Neden Kripto Para Tercih Ediliyor?

Dünyada ileride kripto para sektörü üst düzeyde ilerleyecek. Bu yüzden geleceğe yatırım yapmak isteyenler tercihlerini bu yönde ilerletiyor. Yatırım oranlarına bakıldığında kendi para birimlerinin düşüşte olmasından dolayı dolar bazlı satış gerçekleştiği yönelimler fazla oluyor. Ülkemizdeki dolar kuru fazla olduğundan dolayı kat ve kat para kazanma olayı gerçekleştiğinden bu tür yönelimler oldukça fazla oluyor. Kripto paraların manipülasyonları çok yüksek seviyelere ulaşabiliyor. Bir anda dip seviyeleri görürken birkaç gün içerisinde yüksek miktarlarda satışlar gerçekleştiriyor. Buda bazı ülkelerin yatırımların fazlasıyla vermesinden dolayı yaygınlaşmalar olabiliyor.

Kripto para kasma mantığı olarak madencilikten geçiyor. Ülkelerde buraya yönelim olduğunda ekran kartları kalmıyor ve fiyatları yükselmeye başlıyor. Uzun yıllar boyunca devam edecektir. Kripto sanal para dönüşümü bazı ülkelerde meydana gelecektir. Kendi parasına güvenen ülkeler bu tür kripto paralar güven sağlamıyor. Bu yüzden farklı yatırım araçları yada kendi parasına yatırım olarak görmektedir.