Euro 37,17 %0,06
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,53 %0,07
Altın 3.014 %0,11

Kripto Para Şirketlerine Yeni Düzenleme Geldi! Kripto Para Vergi Sistemi ve Artısı Geliyor!

Kripto para şirketleriyle ilgili çeşitli düzenlemeler gelecek. Vergi konseptinin ağır basacağı bu düzenlemede borsaların Türkiye'de şirket açması zorunlu olabilir. Tüm bunların yanı sıra kripto paralarda verginin nasıl işleyeceği merak ediliyor.

Kripto Parada Türkiye Avrupa Birincisi Oldu
Google News

Kripto para ile ilgili çeşitli düzenlemelerin yapıldığı biliniyor. Kapsamlı düzenleme sona erdikten sonraki süreç içerisinde pek çok kişi neler yaşanacağını merak ediyor. Özellikle de kripto paralarla ilgili teminat ve vergi üzerine çeşitli kararların alınacağı vurgulanıyor. SPK'ya çeşitli yetkilerin tanınması da beraberinde gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ifade ettiği üzere kripto paraya sıcak bakmadığını belirtmişti.

Teminat ve Vergi Geliyor

Kripto paralarda belirli alımların üzerinde vergi verilmesi zorunlu hale gelecek. Avrupa ülkelerinde de benzer modelin uygulandığı biliniyor. Dolayısıyla bu gelişme ile beraber vergi kısmı halledilmiş olacak.

Kripto Para Yasaklanır mı?

Kripto paraların yasaklanması gibi bir durum şu an için mümkün değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kripto konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Meclis’te müzakereler yapılıp ona göre adım atacağız ben kripto para olayına sıcak bakmıyorum. Birini zengin birini fakir yapacak bu tür araçlarla adım atmanın doğru olmadığına inanıyorum” açıklamasında bulunmuştu. Haliyle bu açıklama ile bağlantılı şekilde yasak iddiaları gelse de bu gerçeği yansıtmıyor.

 

<