Kripto Borsası Tek Tek İflaslarını Açıklıyor! Yatırımcılar Mağdur Durumda!

Kripto Borsası Tek Tek İflaslarını Açıklıyor! Yatırımcılar Mağdur Durumda!

Kripto para borsalarındaki son durum gerçekten de hayret verici. İflas koruma başvurusunda bulunan borsa dikkat çekti. Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasından gelen bu adım büyük ses getirecek gibi gözüküyor.

Kripto paradaki güncel gelişmelere bakıldığında borsalar açısından hiç de iyi şeyler yaşanmamakta. Öyle ki kripto paralarla ilgili merak edilenler yanıt bulacak. Son zamanlarda önemli borsaların iflası ve milyarlarca doların kaybıyla birlikte yatırımcının güveni sarsıldı. Bu konuda gelen açıklamalar da gösteriyor ki yaşananlar domino etkisi oluşturdu.

İflas Koruması İçin Başvurdu

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasının iflas koruma başvurusunda bulunması dikkat çekti. Borsaları en fazla zora sokan şeyin likidite problemi olduğu düşünülüyor. Haliyle bu konuda açıklama yapan MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, "Kripto ekosisteminin yakından tanıdığı ve güvendiği bir ismin sahibi olduğu borsanın iflas koruması başvurusunda bulunması ekosistem paydaşlarının güvenini kırdı. Bu noktada yatırımcılar, güvenle işlem yapabilmek için likidite durumu konusunda şeffaf ve güçlü olan borsalara yönelmeli." dedi.  Öte yandan "Bu süreçte sağlam temelleri olmayan ve borsanın yerel kripto para birimine bağlı olan diğer borsaların da işlemleri durdurduğuna tanıklık ettik. Hatta geçtiğimiz aylarda kurtarma fonu sağlanan bir şirketin de iflas koruması başvurusunda bulunduğunu gördük. Bu kriz bir domino etkisi oluşturdu."  ifadesine de yer verdi.