Euro 37,01 %0,13
Dolar 34,25 %-0,05
Sterlin 44,33 %0,16
Altın 3.002 %0,33

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Geri İade Alabilecekler!

Taksitli satış sözleşmeleri başta olmak üzere pek çok alanda yeni düzenleme geliyor. Zorunlu sigortanın da buna dahil edildiği belirtildi. Peki yeni düzenlemede başka hangi detaylar yer almakta? İşte taksitli satış sözleşmelerine ilişkin güncel bilgiler ve yapılan düzenlemelere dair bilgiler...

Para Logo
Google News

Haberİnternette.com / Detay - Kredi çeken ve borç sahibi olan vatandaşların ödemelerine ilişkin yeni düzenleme geliyor. Taksitlenen borçların bir kısmının iade edilebileceği haberi iletildi. Üstelik cayma süresi kapsamında ödeme yapılması halinde cayma bedelinin de iade edileceği ve borcun silineceği ifade ediliyor. Peki güncel düzenlemede başka neler yer almakta? Taksitli satış sözleşmelerinde borcunu ödeyemeyenleri kapsayan bazı düzenlemeler yapıldı. Taksitler toplamının 10'da 1'ini oluşturma kriteri değiştirildi ve artık farklı bir model ile uygulanacak. Sözleşmede yer alan satış bedelinin onda biri olacak şekilde değiştirildiği vurgulanıyor. Bu da vade artışı ve dolayısıyla geri ödeme anlamına gelebilir.

Borç Taksit İadesi Yapılacak

Taksitli satış sözleşmelerinde iadelerin yapılabileceği belirtiliyor. Yapılan yeni düzenlemenin tüketici lehine olacağı gözlerden kaçmadı. Dolayısıyla gerekli bulunmayan bazı uygulamaların da kaldırılması bekleniyor.

Zorunlu Sigortalar Kalkıyor!

Öte yandan düzenlemede en çok dikkat çeken durumlardan biri ise zorunlu sigortanın kalkması oldu. Kredi işlemlerinde dikkat çeken sigorta şartı gündemden düşmüyordu. Şimdi ise yeni düzenleme ile bunun ortadan kalkması bekleniyor.

<