Euro 37,01 %0,05
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,43 %-0,10
Altın 2.999 %-0,93

Kredi Kartı Kullananlara Üzücü Haber Geldi! Kredi Kartı Faiz Oranları Artıyor!

Bankaların müşterilerden alabilecekleri ücretlere ilişkin kriterleri düzenleyen tebliğde yapılan değişiklik sonrası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faizin belirlenmesindeki referans oranının hesaplama yönteminde değişiklik yapıldı. Tebliğe eklenerek Resmi Gazete’de yayınlanan bir madde ile Şubat ayı için referans oranı yüzde 1.25 kredi azami faiz oranı ise yüze 1.80 olarak belirlendi.

Kredi Kartı İstatistiklerinde Göz Korkutucu Sayılar Belli Oldu!
Google News

Resmi Gazete’de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile referans faiz hesaplama yönteminin yanı sıra Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere bankaların kredi kartlarına uygulayabilecekleri faiz oranı da yüzde 1.80 olarak sabitlendi. Bu oran, Merkez Bankası tarafından ilan edilen referans oranının 55 baz puan yükselmesine neden oldu. Ayrıca yayınlanan tebliğde Şubat ayında geçerli olmak üzere referans faiz oranı 1.25 olarak hesaplandı.

Eski Tebliğ Resmi Gazetede Nasıl Yayınlanmıştı?

Referans oranı için Resmi Gazete 32-45 gün vadeli olarak açılan Türk Lirası mevduat türleri için bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı üzerinden hesaplanmakta olan ve her ayın sondan beşinci günü ilan edilen oran tanımı vardı.

Yeni Tebliğ Resmi Gazetede Nasıl Yayınlandı?

Referans oranı için yeni tebliğde 21-45 gün vadeli olarak açılan Türk Lirası mevduat hesaplarına bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı üzerinden hesaplanan oran ile her ayın sondan beşinci iş günü ilan edilen oran tanımı yapılmıştır.

<