Kredi Kartı Kullananlara Kötü Haber Geldi! Yasal Takip Sayısında Şok Artış!

Kredi Kartı Kullananlara Kötü Haber Geldi! Yasal Takip Sayısında Şok Artış!

Kredi kartı kullanan ve kredi çekmiş olan kişilere verilen kötü haber şaşırttı. Öyle ki yasal takip sayısındaki bu şaşırtıcı artış dikkat çekiyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmelerde, neredeyse 1 milyon kişinin yasal takipt olması dikkat çekti. Güncel gelişmeler ve dahasını paylaşacağız.

Kredi kartı kullananlara ilişkin yasal takip artışı büyük dikkat çekti. Pek çok kişi bu haber karşısında şaşkınlık yaşadı. Çünkü kredi ve kredi kartı kullanımlarında artışın yanı sıra yasal takipte de büyük bir yükseliş yaşanıyordu. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız.

Neredeyse 1 Milyon Kişiye Ulaştı

Ocak - Temmuz dönemindeki yasal takip sayısı dikkat çekti. 966 bin kişi ile, neredeyse 1 milyon kişinin yasal takiple yüzleştiği belirtiliyor. Bu gelişme sonrasında çeşitli detaylar da merak edildi. Son zamanlara damgasını vuran gelişmeyi özetleyen durum ise Türkiye Bankalar Birliği açıklaması oldu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden gelen açıklamada "Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Ocak-Temmuz 2022 döneminde 966 bin kişi oldu. Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Temmuz 2022 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 48 artış ile 31,8 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı 0,1 puan artış ile yüzde 2,5 oldu. " ifadesine yer verildi.