Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Konut Satışında Yeni Dönem Başlıyor! KDV İstinasında Değişiklik Yapılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan vergi ve ekonomi paketi şimdiden merak söz konusu oldu. Ayrıca yabancıların iş yeri ve konut satışlarına ilişkin alınacak karar en çok üzerinde çalışılan konu oldu. İşte haberin tüm detayları...

Konut kredisi
Google News

Vergi ve ekonomi paketinde birtakım değişikler yapıldı. Alınan bilgiler neticesinde yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde KDV’den istisna tutulmaları için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak.

KDV İstisnasında Tüm Detaylar

Türkiye Büyük Millet Meclisi KDV istisnası için bir araya gelecek. 29 Mart Salı günü Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi masada olacak. Bunun dışında bu hafta yabancılara ilişkin konut satışı olacak. Türkiye İstatistik Kurumu, yabancılara konut satışları hakkında açıklama yaptı. Bu oranın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 olduğunu söyledi. Yabancılara verilen konut payı artarak devam ederken Türkiye genelinde yabancılar 8 bin 777 konut satıldığı da ortaya çıktı. Alınacak olan karar ile birlikte yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde KDV’den istisna tutulmak için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak.

Gayrimenkul Yurt Dışı Satış Derneği Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancı vatandaşlara yapılan konut satışından dolayı Türk vatandaşlarının konut sahibi olamadığını belirti.

<