Euro 37,16 %0,11
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %0,00
Altın 3.015 %0,15

Konut Fiyatları Yeniden Değişti! Konut Fiyatları Artmaya Devam Edecek mi?

Konut fiyatlarının artması ile birlikte TCMB'nin verileri gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası'ndan gelen açıklama ile birlikte İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde kaç arttı? İşte güncel gelişmelerle birlikte konut fiyatlarına dair merak edilenler...

Konut kredisi
Google News

Türkiye'deki konut fiyatlarının geçen yıla göre bu ayki artışı gözler önüne serildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre ilginç gelişmeler meydana geldi. Çünkü beklentilerin de üzerine çıkan konut fiyatları, Mart ayında %110'luk artış sergiledi. Hal böyle olunca pek çok kişi büyük şok oldu. Çünkü beklenmedik bir artışla karşılaşıldı. Konut fiyatlarının yükselmesi nedeniyle de vatandaşların ev sahibi olma konusunda zorluk çektiği belirtiliyor. Çekilen kredilerin ödeme zorluğu da iyice arttı. Artık ev sahibi olmak eskisine göre daha da zorlaştı.

TCMB Açıklama Yaptı!

Konut fiyatlarındaki artışa ilişkin TCMB'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada konut fiyat artışındaki verilere değinildi. TCMBB : "Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,3 oranında artarak 347,5 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 110,0 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 29,7 oranında artış göstermiştir.

İstanbul Fiyat Rekoru Kırdı!

İstanbul'daki artışa baktığımızda Türkiye genelinin üzerinde bir yükseliş görülüyor. Geçen yıl Mart ayı ile 2022 yılının Mart ayına göre %122'lik bir artış kaydedildi. İstanbul'da metrekare fiyatı ise 15.342 TL olarak açıklandı.

<