Euro 37,16 %0,05
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %-0,05
Altın 3.013 %0,08

Konut Fiyat Artışlarına Yeni Düzenleme Açıklandı! Ev Sahipleri Sinirli Kiracı Mutlu!

Kira fiyatları iyice arttı ve bu durum pek çok kişiyi tedirgin etti. Konut fiyatları yükseldikçe ev satın almak zorlaştı. Peki ya bu konuda hükümetten bir adım gelecek mi? Kira ve konut fiyatlarının artmasına karşı çeşitli önlemler alınacağa benziyor. Bakanlıklar bu konuda ortak hareket etmekte.

Konut kredisi
Google News

Kira ve konut fiyatlarındaki artışla birlikte pek çok kişi ev satın almakta zorlanıyor. Özellikle de yeni eve çıkacaklar kira fiyatlarını görünce şok oldu. Son birkaç ay içerisinde ciddi şekilde zamlandığını gördük. Geçtiğimiz yıldan bu yana ise neredeyse iki katına çıkan kira fiyatları şaşırttı. Şimdi ise bakanlıklar devreye girdi ve Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile sorunun geçici olarak düzelmesi bekleniyor. Geçici müdahale sonrasında konut fiyatları eskisinden daha iyi olabilir.

Bakanlıklar Devreye Girdi

Fahiş kira ve konut fiyat artışı sonrasında evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın devreye girdiği belirtildi. Ortak çalışma ile beraber yakın zamanda hükümet kanadından yeni bir hamle gelebilir.

Kira Artış Oranı Sabitlenecek!

Kira artışında belirli bir oranın geleceği ve bu oranın sabit tutulacağı belirtiliyor. TÜFE oranına göre yapılmakta olan artışın yanı sıra 1 yıl içerisindeki toplam TÜFE oranının yarısı şeklinde yeniden güncellenmesi gündeme gelebilir.

<