Euro 37,07 %0,25
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,43
Altın 3.013 %0,72

Konut Alımı ve Kiralara Destek Paketi Açıklandı! Destek Paketinde Neler Var?

Kentsel Dönüşüm projesi ile beraber depreme dayanıklı evlerin yapılması hedeflenmekte. Konutlara ve kira ödemelerine sağlanan desteklerle birlikte pek çok vatandaş memnun kalacak. Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda ne gibi gelişmeler yaşandı merak edildi.

Para Logo
Google News

Pek çok kişinin  yakından takip ettiği kentsel dönüşüme bağlı konut ve kredi destekleriyle ilgili çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda devletin sağladığı yardımlarda da artış yaşanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan gelen gelişme doğrultusunda neler değişecek sizlerle paylaşacağız. İşte merak edilen son dakika yardımları...

Kira Destekleri Artacak!

Kira desteklerinin artacağı belirtiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gerekli talimatı verdi ve 750 - 1000 TL arasında değişen kira yardımlarının yetersiz kalması nedeniyle önemli bir karar aldı. Dolayısıyla yakın zamanda kira ödemeleri için daha fazla destek sağlanacağını görebiliriz.

Konut Kredisinde Destek!

Konut kredisi konusu ise binalar için geçerli olacak. Eğer binanızı güçlendirecekseniz 160 bin TL konut kredisinden faydalanabilirsiniz. Üstelik konut edindirme, işyeri yapım ve işyeri edindirme kredilerinde bu miktar 400 bin TL'ye kadar çıkıyor. Haliyle çekeceğiniz krediyi bina iyileştirmeleri ve çeşitli yapım edindirme projeleri için kullanacaksanız devletin sağladığı destekleri görebilirsiniz. Depreme dayanıklı evlerin oluşması adına başlayan Kentsel Dönüşüm projesi, hız kesmeden devam ediyor.

<