Euro 37,05 %0,20
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,41 %0,30
Altın 3.004 %0,41

Kırmızı ve Beyaz Ete Rekor Bir Zam Daha Geldi! Kırmızı ve Beyaz Ete Ne Kadar Zam Geldi?

Et ve Süt Kurumu'ndan gelen açıklama sonrasında et fiyatlarının zamlandığı öğrenildi. Tavuk ve kırmızı etteki fiyat durumu gözler önüne serildi. 1 kiloluk fiyatları duyanlar şok oldu. Çünkü kırmızı ette %48'lik fiyat artışı vardı. Vatandaş, artık ete nasıl para vereceğini düşünür hale geldi.

beyaz et ve kırmızı ete zam
Google News

Kırmızı ve beyaz et için önemli bir zam açıklaması geldi. Et ve Süt Kurumu'ndan gelen açıklamada kırmızı ete %48 bandında zam yapılırken beyaz ete ise %15 bandında bir zam uygulandı. Dolayısıyla güncel et fiyatları merak edilir hale geldi. Bu fiyat değişiminden sonra kasap ve marketlerdeki fiyatların nasıl değişeceği soruluyor. Hali hazırda pek çok kaleme zam yapılıyorken bu gelişmenin yaşanması şaşırttı. İşte zamma dair detaylar...

Et Fiyatları Arttı!

Kırmızı ette sığır kıymanın kilosu %48'lik zamla birlikte 83 TL oldu. Beyaz etin kilosu da merak ediliyordu. Gövde tavuğun kilosu ise 26,5 TL olarak kaydedildi. Ortalama %14 ile %15 arasında yapılan zam gözden kaçmadı. Tavuk etinin dahi bu kadar pahalı hale gelmesi nedeniyle yakın zamanda vatandaşın et alım gücünde düşüş yaşanabileceği belirtiliyor.

Sucuğun Kilosu 100 TL'ye Dayandı!

Öte yandan Et ve Süt Kurumu'nun listesine baktığımızda pek çok çeşit sucuğun kilosunun 100 TL'ye yaklaştığı görülüyor. Kimi sucuk çeşitleri ise 100 TL'nin de üzerine çıktı. Dolayısıyla yaşanan bu gelişmeyle birlikte bizleri yeni zamlar bekliyor mu göreceğiz.

<