Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Kırmızı Ete Zam Uygulamasına Müdahale Edildi! Kırmızı Et Fiyatları Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kırmızı ete zam yapılması ile birlikte açıklama yaptı. Tokat’ta çiftçilerle bir araya gelen Erdoğan, Ramazan ayında kırmızı eti ucuz bir şekilde vatandaşlar ile buluşturacağını söyledi. İşte haberin tüm detayları...

kırmızı et zam
Google News

Geçtiğimiz günlerde kırmızı ete yüzde 48 oranında zam yapıldığı gündeme gelmişti. Bunun ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kırmızı eti uygun fiyatlarla buluşturacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

En uygun imkanlarla alımı yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekirse bu yola başvuracaklarını belirtti. Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreceklerini dile getirerek ramazan ayını işaret etti. Çünkü geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu, kırmızı ete yüzde 48 oranında zam yapmıştı. Böylece kilogram kıymanın fiyatı 56 TL’den 83 TL’ye kadar yükseldi. Bunun ardından kilogramı 62,5 TL olan kuşbaşı ise 92 TL’ye çıktı. Bu fiyatların artmasının ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden yoğun tepki gösterdi. Et ve Süt Kurumu ise fiyatların aşırı derecede artmadığını savundu. Tokat ziyaretinde Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde çiftçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırmızı et fiyatları hakkında talimat verdiklerini duyurdu. Bunun ardından Ramazan ayına dikkat çekti.

Erdoğan'ın bu açılmasının ardından vatandaşlar kırmızı et fiyatlarının normale dönüp dönmeyeceğini merak ediyor. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte kırmızı et fiyatının düşüp düşmeyeceği sorgulanıyor.

<