Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Kırmızı Et ve Beyaz Et Fiyatları Değişiyor! Cumhurbaşkanı Gereken Açıklamayı Yaptı!

Kırmızı et fiyatlarında olumlu gelişmeler meydana geliyor. Pek çok kişi et fiyatlarının daha da artacağını düşünürken Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatlatan bir mesaj paylaştı. Söylediklerine göre ucuz et satışı için gerekli çalışmalar Bakanlık tarafından yürütülecek.

kırmızı et zam
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile et fiyatlarına değindi. Son zamanlarda ciddi oranda artan kırmızı etin düşmesi konusunda önemli bir çalışma yapılacağının mesajı verdi. Vatandaşın kırmızı et yiyebilmesi için elinden geleni yapacaklarını belirten Erdoğan, Tarım Bakanlığı'nın çalışmalarından da söz etti. Bakanlığın girişimiyle birlikte yakın zamanda fiyatların tekrar düşebileceğinin müjdesini verdi.

Et Fiyatları İçin Ne Yapılacak?

Erdoğan, yaptığı açıklama doğrultusunda et fiyatlarına ilişkin "Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Kıymada, kuşbaşı ette bunu başarmamız lazım dedik. Ülkemizin dört bir yanında kesimlik hayvan için çalışma yapılacak" ifadesini kullandı. Dolayısıyla kesimlik hayvan çalışması sonrasında kasaptaki fiyatlar düşecek mi göreceğiz. Et ve Süt Kurumu'ndan da indirim açıklaması gelir mi yakın zamanda belli olacaktır.

Gerekirse İthal Edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikli olarak ülke içindeki hayvanlarda araştırma yapılacağını belirtti. Et fiyatları için gerekirse ithal etme opsiyonlarına da bakılacağının haberini paylaştı. Dolayısıyla kırmızı et fiyatlarında yaz aylarından itibaren olumlu bir gelişme yaşanır mı hep birlikte göreceğiz.

<