Euro 37,03 %0,18
Dolar 34,25 %-0,05
Sterlin 44,47 %0,40
Altın 3.011 %0,64

Kırmızı Et Fiyatına Yüzde 48'lik Zamdan Sonra Yüzde 30'luk Bir Zam Daha Geldi!

Et fiyatlarına yeni bir zammın gelebileceği belirtiliyor. Çeşitli dernek başkanlarının yaptıkları açıklamalar doğrultusunda arz talep dengesinin zora girdiği ve arzın sıkıntı yaşadığından belirtildi. Süt çiftçisine gerekli desteğin verilmediğinden şikayet edildi. Kırmızı et fiyatlarına %48'den sonra yeni bir zam daha gelebilir.

kırmızı et zam
Google News

Et fiyatlarıyla ilgili yapılacak zam dikkat çekti. 2 ay içerisinde yeni bir zammın gelebileceği ifade ediliyor. Hatırlanacağı üzere en son %48'lik zam uygulamıştı. ESK'dan gelen açıklama doğrultusunda gündem bir anda et fiyatlarını konuşmaya başladı. Et ve Süt Kurumu'nun açıklaması doğrultusunda 18 şubede fiyatlar arttı. Fakat kasaplara da yansıması bekleniyor. Şimdi ise süt çiftçilerinin düştüğü durumdan ötürü et fiyatlarının tekrardan zamlanabileceği belirtildi. Pek çok çiftçinin kapasitesinin %50'nin altına düşüldüğünden bahsedildi.

Kesilecek Et Hayvanı Bulunamıyor!

Kesilecek et hayvanının eskisine göre bulunamaması dikkat çekti. Bu gelişme bile tek başına yeterli olabilir. Yakın zamanda kırmızı ete tekrardan zam gelmesi masaya yatırılacak. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, yaptığı açıklamada et fiyatlarının neden artabileceğinden söz etti. Açıklamasında "Et hayvanı üreten çiftliklerin birçoğunun kullanım kapasitesi yüzde 50'nin altına düştü. Dolayısıyla şu anda kesimlik et hayvanı bulmakta çok ciddi zorluk çekiliyor, et fiyatlarının yükselmesi şart." dedi.

Arz Talep Dengesi Bozuldu mu?

Arz sıkıntısından ötürü fiyatların bir anda yükselebileceği belirtildi. Et fiyatlarına %30'luk zammın gelebileceğinden söz ediliyor. Söz konusu gelişmeler büyük dikkat çekti.

<