Euro 37,18 %0,10
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,53 %0,08
Altın 3.010 %-0,05

Kiraya Yeni Düzenleme Geldi! Kiracı Mutlu Ev Sahipleri Çıldırdı!

Kira fiyatlarındaki artışa sınırlama getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ilgili son dakika gelişmelerini aktarıyoruz. Kiralar yıllık olarak yalnızca %25 artırılabilecek. Bu gelişme sonrasında kiracılar oldukça sevinçli çünkü konut fiyatları aldı başını gitti. İşte son dakika düzenlemeye dair detaylar...

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme sonrasında kira fiyatlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe imza atıldı. Artan konut fiyatlarından sonra kira fiyatlarına yeni bir düzenlemenin getirilmesi bekleniyordu. Vatandaşlar, çok yüksek bedellerle kira ödemekten kurtulacak. Bu gelişme sonrasında neler olacağı merakla bekleniyor. %25'lik kira ücreti artışı milyonların işine yarayacak.

Kiralar %25 Artırılabilecek!

TEFE TÜFE oranlarına göre düzenlenen kira artışları, yıllık olarak artırılabilmekte. Belirlenen bu artış yüzdesiyle birlikte pek çok kişi fahiş fiyatlarda kira ödemekten kurtulacak. Öyle ki bu gelişme sonrasında kirada oturanların içi rahatladı. Çünkü konut fiyatları beklentilerin çok daha üzerinde artış sağlamıştı. Bu da ister istemez kiraya yansıtılıyordu.

Ev Sahipleri Tepkili

Öte yandan ev sahipleri, kira fiyatlarını bir süreliğine %25'in üzerinde artıramayacak. Bu nedenle bazı ev sahiplerinin söz konusu düzenlemeyi eleştirdiği görüldü. Sosyal medyada uzun süredir konuşulan bu konu, ev sahiplerinin aksine kirada oturanların işine yarayacak gibi gözüküyor. Konut fiyatları bundan etkilenerek düşer mi bunu zaman gösterecek.

<