Euro 37,09 %-0,14
Dolar 34,27 %0,13
Sterlin 44,49 %0,01
Altın 3.019 %0,26

Kira Yardımı İçin Şartlar Nelerdir? 1250 TL Aylık Kira Desteği Veriliyor!

Kira desteği alacaklar bu haberi dikkatli okumalı. Artan kira ve konut fiyatlarından sonra devletin sunduğu kira desteği için şartlar nelerdir? 1250 TL'lik yardım hakkında çeşitli ifadelere yer verildi. İşte kira yardımıyla ilgili merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde...

Para Logo
Google News

Kira yardımı için çeşitli ifadelere yer verilmekte. Özellikle de sosyal destek anlamında pek çok kişinin başvurduğu bir yardım çeşididir. Peki ya hangi şartların karşılanması gerekiyor. Bu soru üzerine çeşitli açıklamalarda bulunuldu. Bakanlıktan gelen bilgi doğrultusunda kimlerin kira yardımı başvurusunda bulunabileceği netleşti.

Kira Yardımı Nasıl Yapılacak?

Kira yardımı için çeşitli ifadelere yer verilmekte. Belirli şartları karşıladıktan sonra sizler de kira yardımı alabilirsiniz. Aylık 1250 TL'lik destekte genel olarak gelir şartı çok önemlidir. Belirli bir seviyenin altında geliriniz var ise sizler de kira yardımı almaya hak kazanabilirsiniz. Ailede kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden daha düşük olması en önemli şartlar arasında yer almakta. Aksi halde yardım almaya hak kazanamayabilirsiniz.

Kira Yardımında Şartlar

 Sigortalı olmamak

• Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

• Mal varlığına sahip olmamak

• Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

• Düzenli bir gelire sahip olmamak

<