Euro 36,99 %0,00
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,42 %-0,12
Altın 3.017 %-0,32

Kamu İşçilerine Ek Zam Ücretleri Belli Oldu! Kamu İşçilerine Ek Zam Ne Zaman Verilecek?

Memur ve emeklilerin aylıklarına zam miktarını içeren kanun teklifinin meclisten geçmesiyle kamu işçilerine de ek zam uygulanacağı müjdesi geldi. Bu sayede kamu işçilerinin alacağı net maaş miktarının yükseleceği anlaşıldı.

Para Logo
Google News

 Geçen akşam kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ‘’Memur emeklilerine ve memurlara 2.5 puan ilave zam yapıldı. Yeni bir zam da kamu işçileri için geliyor. Fakat bu yeterli değil. Aynısının Bağ-Kur ve işçi emeklilerine de yapılması gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Ek Zaman Ne Zaman Verilmeye Başlanacak? Kimler Ek Zamdan Yararlanabilecek?

Kamu işçilerine verilecek zam miktarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir müjde ile verdi. Erdoğan, ‘’İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon zammını da eklemeye karar verdik. Bu nedenle kamu işçileri için yüzde 2.5’luk bir ek zam ilavesi yapılacak. 700 bin kamu işçisini doğrudan etkileyecek bu artış için kısa süre içerisinde düzenlemeler yapılacak. Özel sektörün de benzer bir ilave zammına gidebileceğine inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay Şok Açıklamalarda Bulundu!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, gelen zam haberinden sonra açıklamalarda bulunarak kara yolları ve enerji işçilerinin sorunlarına da değindi. Atalay, ‘’Kara yolları ve enerji işçilerinin çok büyük sorunları var. Burada bizim kadrolu işçilerimiz ile müteahhitin çalıştırdığı işçiler aynı işi yapıyor. Aynı çatı altında iki üç farklı işçi çeşidi olmaz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Onların meselelerini yakından takip edeceğiz.’’ dedi.

 

<