Kadınlara Erken Emeklilik Kararı Çıktı! Kadınların Erken Emekli Olabilmesi İçin Tüm Gerekli Şartlar Yayınlandı!

Kadınlara Erken Emeklilik Kararı Çıktı! Kadınların Erken Emekli Olabilmesi İçin Tüm Gerekli Şartlar Yayınlandı!

Erken emeklilik konusunda yapılması gerekenler belli oldu. Alınan bilgiler neticesinde sosyal güvenlik mevzuatına göre bazı hastalığa sahip olan vatandaşlar ya da zorunlu durum sebebiyle prim ödemeleri kesintiye uğrayan kişiler erkek emeklilik olanından faydalanabiliyor. İşte haberin Tüm detayları...

Çalışma yılı ödenen prim ve yaş gibi şartlara bağlı olan kişiler bu fırsattan yararlanma hakkına sahip oluyor. Erken emeklilik fırsatından yararlanmak isteyen kişilerde ise bazı şartlar aranıyor. Yapılan araştırmalara göre sigortalı olarak bir işte çalışmaya başlamadan hemen önce kişi askerlik görevini yerine getirmelidir. Askerlik borçlanması yapıldıktan sonra sigorta giriş tarihleri de öyle çekiliyor. Sigorta başlangıç tarihi askerlik başlangıç tarihine denk getiren kişi sadece askerlik süresi dolana kadar bu tarihi öne çekebilir.

Kadınlarda erken emeklilik şartı!

Kadın sigortalılar sahip oldukları çocuk sayısına oranla emeklilik borçlanmasından yararlanma hakkına sahip oluyor. Yani her doğum için 720 günlük borçlanma hakkına sahip olan kadınlar en fazla 3 çocuk için borçlanma hakkını kullanabiliyor. Yani doğum sonrasında iki yıl içinde herhangi bir prim ödemesinin gerçekleşmemesi, doğum öncesinde SSK girişinin olmaması ve çocuğun sağa olması durumunda bu şartlardan yararlanabiliyor. Bakıma muhtaç olan ya da süresiz engelli raporu bulunan çocukların anneleri de erken emeklilik şartından yararlanabiliyor. 1 Ekim 2008'den sonra 1.25 gün şeklinde bu oran hesaplanıyor. Emeklilik yaşının erkene çekilmesi bu şekilde sağlanır.

Engelli vatandaşların erken emeklilik hakları!

Memur çalışanlarından engellilik oranı en az yüzde 40 olanlar ise vergi indiriminden yararlanıyor. Engelli raporu bulunan kişiler erken emeklilik hakkından yararlanıyor. Bu kişiler için erken emeklilikte herhangi bir yaş şartı aranmıyor. Emekli olmak isteyen kişiler prim gün sayısını engellilik oranı ve işe giriş tarihine göre belirliyor. Yani engel oranı yüzde 60 ve 79 olanlar da 15 ila 18 sene sigortalılık ve 3 bin 600 ile 4 bin gün prim şarjı bulunuyor. Bunun haricinde yüzde 80 ve üzeri engelli olanlarda ise 15 sene sigortalılık ve 3 bin 600 gün prim şartı aranıyor. Son olarak yüzde 49 ve 59 oranında engelli raporu bulunan kişilerde ise 15 ila 20 sene sigortalılık ve 3 bin 600 4 bin 400 gün prim ödeme koşulu aranıyor.