Euro 37,01 %0,15
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,33 %0,17
Altın 2.990 %-0,06

Kadın Girişimcilere Hibe Desteği Başladı! Projesi Olan Kadın Girişimciler Akın Etti!

Sosyal Güvenlik Kurumu kadın istihdamı için düğmeye bastı. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin detaylarını açıkladı. Alınan bilgiler neticesinde proje sayesinde 4 bin kadın işverene hibe desteği verilecek. İşte haberin tüm detayları...

Para Logo
Google News

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi sayesinde 4 bin kadın iş yerine hibe desteği verilecek. Proje kapsamında kadın işverenlere asgari ücretin yüzde 65’i kadar hibe desteğinin sağlanacağı açıklandı.

Avrupa Birliği destekli proje hakkındaki detayları Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ ile birçok kadın hibe desteğinden yararlanabilecek. Ayrıca 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65’i kadar hibe desteği verileceği açıklandı. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını duyurdu.

Kadın İstihdam Projesi

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi yüzde 85’i AB, yüzde 15’i de ulusal kaynaklardan sağlanacak 29,5 milyon euro’luk proje oldu. Ayrıca Kahramanmaraş ile Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın, Samsun ve Şanlıurfa’da uygulanacak olan projeye yoğun ilgi şimdiden belli oldu. 2022 yılında 3 bin 984 liraya tekabül eden bu destek projesi kadınların yanında oluyor. Ayrıca kadın istihdamının artırılması, desteklenmesi ve geçmişi fazla olmayan, yeni kurulmuş, işçi sayısının fazla olmadığı küçük ölçekli kadın işletmelerin piyasada tutunabilmesi gibi amaçlar güdüyor.

Projenin Detayları Belli Oldu

Kadın istihdamını artırmak için ortaya atılan projenin detayları da belli oldu. 21 Şubat’ta e-Devlet üzerinden alınmaya başlanan proje, kadın sigortalı istihdam eden kadın girişimcileri hedef aldı. Yani 4 bin kadın işveren bu projeden yararlanma hakkına sahip olacak.

<