Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 7 bin 500 sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı!

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 7 bin 500 sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı!

Jandarma Genel Komutanlığı, 7500 sözleşmeli Uzman Erbaş alımı yapacağını açıkladı. Peki ya Uzman Erbaş alımı için hangi şartlar karşılanmalıdır? Genel bilgilerle birlikte merak edilenler yanıt bulacak. JGK Uzman Erbaş başvuruları ne zaman başlayacak?

Uzman Erbaş alımı için başvurular başlıyor. JGK'dan gelen haberle birlikte çeşitli detaylara değinildi. Peki ya hangi şartları karşılamak gerekiyor? Başvuru için gerekli şartlarla birlikte 7 bin 500 sözleşmeli Uzman Erbaş alımına ilişkin bilgiler vereceğiz. Öte yandan 6 bin 605 jandarma, 200 muhabere, 250 sıhhiyeci, 14 bot serdümeni, 11 at bakıcısı, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında alımı yapılacağı bilgisi verildi. Dolayısıyla alımlara ilişkin bilinmeyenleri haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

Uzman Erbaş Alımı Şartları Nelerdir?

  •  Türkiye Cumhuriyeti (T.C) vatandaşı ve cinsiyeti erkek olmak
  • Lisans, lisans ön ve lise KPSS puanının 50 ve üstü olması
  • 27 yaşını tamamlamış olmak
  • Taksirli suçlar dışında olmak üzere diğer suçlardan otuz günden (30) daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak
  • Taksirli suçlar nedeniyle altı ay (6 ay) veya daha fazla zaman ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmamak
  • Jandarma Genel Komutanlığının manevi şahsiyetine gölge düşüren veya askerliğin haysiyeti ve şeref ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunanlar ,tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.