İzmir'de Gençlere 600 TL'lik Ödeme Yapılıyor! İşte Başvuru Şartları ve İletişim Bilgileri

İzmir'de Gençlere 600 TL'lik Ödeme Yapılıyor! İşte Başvuru Şartları ve İletişim Bilgileri

İzmir'de yaşamakta olan gençlere ve ihtiyaç sahibi kişilere sağlanan aylık 600 TL'lik sosyal yardım hakkında neler biliyoruz? Nasıl başvuru yapacağınız ve iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçmeniz gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi. Sosyal destek ödemesi için aranan şartlar da paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen habere göre İzmir'de yaşayan gençlerin aylık 600 TL'lik ödeme alabilmesi sağlanacak. Dolayısıyla güncel bilgiler ışığında bizleri nelerin beklediği de yanıt bulacağa benziyor. Öte yandan merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken bu sosyal yardım ile ilgili başka neler biliyoruz?

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Gençlerin aylık 600 TL ödeme alabilmesi adına nasıl başvuru yapabilecekleri merak ediliyor. Bu noktada çeşitli detaylar ve çok daha fazlası yanıt bulacak.

  • Öksüz ve Yetimlere  Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası  veya her ikisi de vefat etmiş çocuklara yöneliktir.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öksüz ve yetim maaşı başvurusu yapmak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına T.C. kimlik kartları ile başvuru yapmaları yeterlidir. Başvuru süreci ise -eğer ilk başvuru ise- 30 gün içerisinde tamamlanmaktadır.

İletişim Bilgileri

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara

Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)