İşyeri Kapatılan ve İşsiz Kalan Vatandaşlara Devlet 1420 TL-2840 TL Maaş Verecek! Son 30 Gün Kaldı!

İşyeri Kapatılan ve İşsiz Kalan Vatandaşlara Devlet 1420 TL-2840 TL Maaş Verecek! Son 30 Gün Kaldı!

İşyeri kapatılan ve işyeri kapatılması sonucu işsiz kalan vatandaşlara devlet tarafından 10 ay destek verilecek. 1420TL - 2840TL arasında maaş alacak. Başvuru güncellendi 30 gün içeresinde başvuran vatandaşlar faydalanabilecek.

30 gün içinde başvuran alacak! Devlet 10 ay boyunca 1420 TL-2840 TL karşılıksız maaş verecek!  Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeni ile işyerini kapatan, işsiz kalan binlerce kişi oldu. İŞKUR tarafından yapılan açıklama ile birlikte işsiz kalan vatandaşlara 10 ay boyunca maaş bağlanacağı duyuruldu. Koronavirüs salgını sırasında işsiz kalan binlerce kişi İŞKUR'dan maaş alırken 30 gün içinde başvuru yapanlar 10 ay Maaş almaya devam edecek. Peki kimler başvuru yapabilir? başvuru şartları neler? başvuruları nereye yapılacak?

Devlet Destekleri Devam Ediyor!

İşsiz kalan kişilere devletin destekleri devam etmekte. Özellikle koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde kapanan işyerleri nedeni ile binlerce kişi işini kaybetmiş durumda. Devlet bu durumda vatandaşları yalnız bırakmıyor ve işsizlik maaşı ile 10 ay boyunca rahat etmelerini sağlıyor. Bu süreçte aynı zamanda İŞKUR üzerinden iş arama fırsatı da bulan vatandaşlar işsizlik ödeneği alabilmek için 30 gün içinde başvuru yapmak zorunda. İşsizlik maaşının tutarı ve suresi iş akdinin feshinden önceki 3 sene içinde ödenen sigorta primleri doğrultusunda belirleniyor. Peki işsizlik maaşı başvuru şartları neler? İşsizlik maaşı nasıl alınır?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sigortalı hizmet akdinin kesilmesinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR şubesine giderek işsizlik ödeneği başvurusu yapabilir. Şahsen yapılan başvurular gibi elektronik ortamda iş kur.gov.tr adresinden de başvuru yapmak mümkün. 30 gün içinde başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmiyor. Ayrıca işsizlik ödeneği alabilmek için sigortalı kişilerin iş almaya da hazır olması gerekiyor. Çünkü İŞKUR’a kayıt yaptırdıktan sonra iş arayan kaydı güncelleniyor ve Danışmanlık, işe yerleştirme gibi hizmetler veriliyor.