İstanbul'da Suya Zam Gelecek! İBB Meclisi'nden Şok Karar!

İstanbul'da Suya Zam Gelecek! İBB Meclisi'nden Şok Karar!

Geçtiğimiz aylarda suya zam yapılmıştı. Şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir zam kararı daha geleceği belirtildi. Başkan Ekrem İmamoğlu, meclisi toplamak için harekete geçti. Güncel gelişmelerle birlikte İstanbul'da suya yüzde kaç zam gelecek belli oldu mu?

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda suya zam gelmişti. Ancak suya gelen zamdan sonra geçen aylarda maliyet iyice arttı. Bu durum, suya yeniden zam yapılacağını gösteriyor. Dolayısıyla bu gelişme ile birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olağanüstü olarak meclisi toplayacağı belirtildi.

Belediye Meclisi Zam İçin Toplanacak!

Suya zammın görüşülmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla birlikte belediye meclisi toplanacak. 13 Eylül Salı günü gerçekleşecek toplantı ile birlikte çeşitli detaylara yer verilmesi bekleniyor. Bu noktada nasıl bir karar alınacağını sizlerle paylaşacağız. Konuya ilişkin büyük beklentiler sürmekte. Belediye Meclisi'nden gelecek karar ise merak ediliyor. Suya yüzde kaçlık bir zammın uygulanacağı ise henüz belli değil.

Nisan Ayında da Zamlanmıştı

Öte yandan İstanbul'da su Nisan ayında %29'luk zam ile 5,56 TL'den 8,33 TL'ye yükselmişti. Dolayısıyla bu gelişmeden birkaç ay sonra yeniden zam gelecek olması şaşırttı. Maliyetlerin iyice artması zam kararlarını sıklaştırır hale geldi.