İşsizlik Maaşına Yeni Düzenleme Geldi! 2022 İşsizlik Maaşı Resmi Olarak Açıklandı!

İşsizlik Maaşına Yeni Düzenleme Geldi! 2022 İşsizlik Maaşı Resmi Olarak Açıklandı!

İşsizlik maaşına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 2022 yılında İŞKUR ne kadar işsizlik maaşı ödeyecek? İşsizlik maaşı şartları ve detayları da belli oldu. En düşük maaşın yanı sıra en yüksek ödemenin de kaç TL olduğunu öğrendik. İşte İŞKUR'dan alınabilecek işsizlik maaşına dair detaylar...

İşsizlik maaşındaki son durum merak ediliyor. 2022 yılı itibariyle pek çok ödemeye zam geldi. Asgari ücretten sonra mesai ücretleri ve şimdi de işsizlik maaşıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmakta. Peki işsizlik maaşı almanın şartları nelerdir? Pek çok kişi maaşın nasıl alınacağını merak ediyor. Üstelik İŞKUR tarafından yapılan ödemelerde çeşitli koşullardan da söz edeceğiz.

2022 İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İşsizlik maaşı, çalışanın işten ayrılmadan önce aldığı son 4 aylık brüt maaşın %40'ı ile hesaplanmaktadır. Bir kişinin alabileceği en yüksek işsizlik maaşının asgari ücretin %80 kadar olmak zorundadır. Daha fazla işsizlik maaşı alamamaktadır. Ayrıca işten kendi isteğiyle çıkanların işsizlik maaşı almaya hakkı yoktur. En önemli şartlardan biri de budur.

İşsizlik Maaşı Kaç TL Oldu?

İşsizlik maaşı 2022 yılında en düşük 2130 TL olarak açıklandı. Orta kademede ise bu maaşın 2532 TL olduğu belirtilmekte. En yüksek kademenin ise 4260 TL olduğu belirtildi. Dolayısıyla işsizlik maaşı ödemelerinin ciddi oranda artırıldığı görülüyor. Daha detaylı bilgiyi İŞKUR üzerinden edinebilirsiniz. İŞKUR, hem iş bulma hem de meslek konusunda eğitme görevi üstlenmektedir. Ayrıca işsizlik maaşı ödemeleri de yine İŞKUR'a kayıtlı olan kişilere yapılmaktadır.