Euro 36,98 %-0,02
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,29 %-0,40
Altın 2.992 %-1,17

İşletmeler Elektrik Faturasını Müşterilere Yansıtmaya Başladı! Ortalık Fena Karıştı!

İşletmelerdeki ücretli ısınma görseli şok etkisi yarattı. Sosyal medya, elektrik fiyatlarının artışını eleştirirken işletmelerin hamlesine çok şaşırdı. Elektrik faturaları iki katından fazla gelmeye başladı. Bu durumda işletmeler de bir an önce önlem aldı ve faturanın bir kısmını müşteriye yansıttı.

elektrik faturası
Google News

Elektrik faturalarına yapılan zamdan sonra şok karar verildi. Elektrikteki bu gelişme ile birlikte bazı işletmeler ise bambaşka çözüm buldu. Isınmaya verdikleri ücretin bir kısmını müşteriden temin edecekleri ortaya çıktı. Saatlik olarak ısınma ücreti alınacak olması sosyal medyada tepkiye yol açtı. Bu gelişme ile birlikte sosyal medyada kullanıcılar pek çok eleştirel paylaşımda bulundu.

Isınmak Ücretli Oldu

Daha önce eşi benzeri rastlanmamış şekilde ısınmak için ücret isteyen işletmeler, büyük dikkat çekti. Böylelikle yapılan zammın bir şekilde vatandaşa yansıdığı görüldü. İşletmelerdeki fatura değişikliği ve fiyatların ani şekilde artması müşteriler için yeni zam yerine ısınma ücreti olarak yansıdı. Yani bundan sonraki süreçte bazı işletmelerde ısınmak için fazladan ödeme yapmanız gerekiyor.

Faturalarda Düzenleme Yapılacak

Öte yandan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamada elektrik faturalarına ilişkin yeni düzenlemelerin yapılacağı söylenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konudan haberdar olduğu ve takipçisi olacağı ifade ediliyor.

<