Euro 37,15 %0,03
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,51 %0,04
Altın 3.015 %0,13

İŞKUR'dan 1660 TL'lik Önemli Destek! Bakanlık Ödemeler İçin Müjdeyi Verdi!

İŞKUR, son zamanlarda iş bulma ve yönlendirme yardımları ile gündeme geliyor. İŞKUR'un sağladığı destekler arasında neler bulunmakta? Gündemde bomba etkisi yaratan bu ödemeler ve 1600 TL'lik nakdi destek hakkında bilinmeyenleri açıklıyoruz.

işkur harçlık
Google News

İŞKUR, vatandaşların işle başlaması ve iş bulması için önemli destekler sunuyor. Aylık ödemelerle birlikte nakit desteklerin yapıldığı görüldü. Peki ya toplamda ne kadarlık bir ödeme söz konusu? Pek çok kişinin yakından takip ettiği İŞKUR'a dair destekler ve bakanlıktan gelen açıklama çok konuşulacak.

İşe Başlama Yardımı Veriliyor!

İŞKUR yönlendirmesi sonrasında işe giren bir kişiye işe başlama yardımı olarak 1668 TL'lik ödeme yapılmakta. Dolayısıyla İŞKUR'un sağladığı bu fırsat büyük dikkat çekmekte. Öte yandan işe yönlendirme yardımı da yapılıyor. İŞKUR'un yönlendirmesi ile görüşmeye giden vatandaş, 425 TL'lik destek almakta. Bu yardımların yıl içerisinde en fazla 3 defa verildiğini belirtelim.

Bakan Yanık Açıkladı!

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan da bu konuda açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında "Çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızın üretimden ve istihdamdan kopmalarını istemiyoruz. Sosyal yardım alan çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızı iş gücü piyasasına kazandırıyoruz bugüne kadar 2 bin 854 vatandaşımız için işe yönlendirme, 1.621 vatandaşımız için de işe başlama yardımı’nda bulunduk” ifadelerine yer verildi.
 

<