İŞKUR TYP ile 2825 TL Ödeme Yapılacak! İŞKUR TYP Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR TYP ile 2825 TL Ödeme Yapılacak! İŞKUR TYP Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR, Toplum Yararına Programı ile iş istihdamı sağlanıyor. Belirli meslekler için eğitim verilirken bir yandan da kişilere ödeme yapılıyor. Bu ödemeler toplamda 9 ay sürecek. 2825 TL'yi eğitimlere gidip gelmenizin bir bedeli olarak alacaksınız.

Peki İŞKUR TYP'ye nasıl başvurulur? İŞKUR Toplum Yararına Program'ına kimler katılabilir?

İŞKUR, çıkardığı bir program ile pek çok kişiye hem iş istihdamı sağlıyor hem de eğitim verdiği süre boyunca ödeme yapıyor. Günlük olarak verilen ödemeler neticesinde kişi eğitime tam anlamıyla yoğunlaşabiliyor. İŞKUR, Toplum Yararına Program ile binlerce insanın daha refah bir hayat sürmesi ve iş sahibi olabilmesini amaçlıyor. Belli başlı mesleklerde geçerli bu programda ödenen ücretler de meslekten mesleğe değişmektedir.

İŞKUR TYP Nasıl Başvurulur

İŞKUR Toplum Yararına Program başvurusu için öncelikle İŞKUR'a kayıtlı olmalısınız. Bu sayede seçebileceğiniz meslekleri öğrenebilir ve kayıt için başvuruda bulunabilirsiniz. Fiziki başvuruda bulunarak aklınızda kalan soruları da sormak sizin için önemli olabilir. İŞKUR binaları bunun için hizmet vermektedir.

İŞKUR Programına Kimler Katılabilir?

İŞKUR TYP'ye katılabilecek kişilerin maddi durumu büyük önem taşımakta. Hanedeki aylık kazancın asgari ücretin 1,5 katından daha düşük olması gerekiyor. 18 yaş üstü olmak, emekli veya malul aylığı almamak da diğer şartlar arasında. Daha detaylı bilgiyi bizzat İŞKUR üzerinden öğrenmeniz mümkündür. Bu sayede özel sorularınıza da cevap bulabilirsiniz. Genel olarak birkaç şartın stabil ve değişmediğini belirttik.