Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

İŞKUR Başvuran 15-60 Arasındaki Herkese 7.852 Lira Cep Harçlığı Verecek!

İŞKUR, iş arayan vatandaşlara hem eğitim veriyor hem de istihdam sağlıyor. Üstelik günlük olarak harç parası ödüyor. Peki kimler ne kadar ödeme alacak? 106 TL'ye kadar harçlık ödemesi ile sizler de iş istihdam garantili meslekler için eğitim alabilirsiniz.

işkur harçlık
Google News

İŞKUR'un istihdam garantili kurslarında günlük olarak harç parası verdiği belirtildi. Peki bu ödemelerden kimler yararlanabilecek? Günlük olarak 49 TL ile 106 TL arasında kaydolduğunuz programa bağlı olarak ödeme alacaksınız. Dolayısıyla hem istihdamınız için eğitileceksiniz hem de günlük ihtiyacınızı karşılayacak şekilde harçlık alacaksınız.

En Çok Para Sanayi Kurslarında!

İŞKUR'un verdiği harçlık parası ve istihdam eğitimleri arasında en avantajlısı sanayi kursları oldu. Sanayi alanında verilen eğitimlerde harçlık parası 106,34 TL oldu. Dolayısıyla 2022 yılında sanayi alanında eğitim alanların ortalama 106 TL ödeme alacağı belirtildi. Bunun yanı sıra istihdam konusunda da büyük avantaj sağlayacaklar.

Engelli ve Eski Hükümlere Ödeme!

Engelli ve eski hüküm vatandaşlara istihdam garantisiz kurslarda günlük ortalama 49 TL harçlık verilmekte. İstihdam garantili kurslarda ise bu miktar 65 TL'ye çıkıyor. Dolayısıyla engelli ve eski hüküm giymiş vatandaşların kurslarla meslek sahibi olabileceği belirtiliyor. Söz konusu eğitimle birlikte başka hangi kursların yer aldığını öğrenmek isterseniz İŞKUR'un resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

<