İŞKUR Açıkladı: Çalışmayan Bayanlar ve Erkeklere Maaş Bağlanıyor..

İŞKUR Açıkladı: Çalışmayan Bayanlar ve Erkeklere Maaş Bağlanıyor..

Çeşitli sosyal desteklerin yanı sıra çalışan kişiler için önemli ödemeler yapılıyor. Özellikle de anne iseniz ve yeni doğum yaptıysanız rapor parası alabilirsiniz. Ev hizmetlerinde çalışanlar ise sigorta prim fırsatından yararlanabilecek. Peki İŞKUR'dan nasıl ödeme alınır? Sigorta primleri için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

SGK ve İŞKUR ile bağlantılı ödemeler dikkat çekti. Çalışan kadınların alabileceği bu ödeme aynı zamanda belirli bir gün çalışmayan erkekleri de kapsamına almakta. Eğer doğum yaptıysanız ve çocuğunuza bakmanız gerekiyorsa rapor parası adı altında ödeme almanız mümkün hale geldi. Üstelik çalışmayanlar için de sigorta ödemesi geçerli olacak. Peki gerekli şartlar nelerdir?

Doğum Yapana Rapor Parası

Doğum yaptıktan sonra çocuğuyla 2 ay boyunca ilgilenen ve daha sonra işe geri dönen anneleri kapsıyor. Eğer sizler de doğum yaptıysanız rapor parası alabilirsiniz. Doğumdan sonraki süreçte işinizin başına geri dönmeniz durumunda bu ödemeyi talep edebileceksiniz.

Ev Hizmetine Prim Desteği

Ev hizmetlerinde çalışan erkek veya kadınların bir ay içerisinde 10 günden az çalışmaları durumunda primleri işverenler tarafından ödenecek. Sürenin uzatılabilmesi için talepte bulunmaları gerekiyor. Bu sayede ev hizmeti ile emeklilik planları yapılabilir ve primler birikerek emeklilik yaşınıza yansıyabilir. Pek çok kişi bu fırsatları bilmese de artık nasıl emekli olacağınıza dair çok fazla detay paylaşılıyor.