İşçilerin Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi! Yemek Paralarına Zam Geldi!

İşçilerin Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi! Yemek Paralarına Zam Geldi!

Kamu kurumlarında çalışıyorsanız artık günlük 17,20 TL yemek ücreti yerine 55 TL ödeme alacaksınız. Bu gelişme sonrasında Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamalar yakından takip edildi. Peki ya kamu kurumları dışında çalışanlar için yemek ücreti ne olacak?

Kamu kurumlarındaki yemek ücretlerine dair çeşitli gelişmeler yaşandı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar eşliğinde neler biliyoruz? Bilinmeyenler ve çok daha fazlası yanıt bulacağa benziyor. Öte yandan kamu kurumlarındaki fiyat artışına ilişkin bakan açıklaması da büyük ses getirecek.

Günlük Yemek Ücreti 55 TL Oldu

Kamu kurumlarında günlük olarak 17,20 TL'lik yemek ücreti verildiği biliniyor. Ancak kamuda sürekli çalışanların artık 55 TL net ödeme alacağı belirtildi. Günlük yemek ücretinin bir anda bu kadar artırılması işçi açısından sevindirici bir gelişme oldu. Kamu kurumlarındaki bu hamleden sonra özel sektörde neler yaşanacağı merak ediliyor.

Bakanlıktan gelen açıklamada ise 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü ile kamu kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücreti 17 TL’den net 55 TL’ye çıkartılmıştır.'  ifadesine yer verildi.

Özel Sektörde Artacak mı?

Öte yandan özel sektörde de yemek ücretinin artıp artmayacağı merak ediliyor. Bu noktada bazı şirketler avantajlar sunarken pek çok yerin düşük ücret verdiği bilinmekte.