İş Arayanlara Adalet Bakanlığından Açıklama Geldi! Adalet Bakanlığı 12 Bin 400 Yeni Personel Alımı Yapacak!

İş Arayanlara Adalet Bakanlığından Açıklama Geldi! Adalet Bakanlığı 12 Bin 400 Yeni Personel Alımı Yapacak!

Adalet Bakanlığı 2022 yılında için müjdeli haberi verdi. Yapılan açıklamalara göre yeni senede 12 bin 400 yeni personelin alınacağı ortaya çıktı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül müjdeli haberi verdi. İşte haberin tüm ayrıntıları...

2022 yılının yaklaşmasının arından iki yeni mahkeme kurulacağı ve 2022 yılında 12 bin 400 yeni personel alınacağını söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, birçok vatandaşın yüzünü güldürdü. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itiraza asliye ceza mahkemesi hakimlerinin bakacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu alanlara yeni elemanların alınacağı da vurguladı.

Abdülhamit Gül, iki yeni mahkemenin açılacağını açıkladı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını söyledi. Bunun arından ilgili birimlere 12 bin 400 yeni personel alınacağını söyleyerek 2022 Ocak ayına dair planlamayı paylaştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Türkiye Büyük Millet Meclisinin Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu. 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Gül, yargısal adaletin önemine değindi. Bunun ardından vatandaşın layık olduğu biçimde adaletin milletin beklentisine uygun şekilde geliştirildiğini vurgu yaptı. Hukuk cinayetlerinin toplumun adalet duygusunu derinden sarstığını söyleyen Gül, hukukun ve yargının ele geçirilecek bir güç olamadığını vurgu yaptı. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört yargı paketinin kanunlaştığını da söyledi.

Gül, personel alımı ile alakalı milyonların yüzünü güldürdü

İnsan Hakları Eylem Planı hakkında konuşan Abdülhamit Gül,  Millet iradesinin bir daha ipotek altına alınmaması gerektiğini temenni etti. Ardından Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itirazlar asliye ceza mahkemeleri tarafından değerlendirileceğine dair bilgiyi paylaştı. Bunun arından vergi suçlarına ilişkin ceza adaletinin orantılılık oranında düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. 2021 tarihinden bu yana 9 bin 351 vatandaşın taahhüt alarak serbest kaldığına değinen Gül, 11 Şubat tarihinde de İstanbul Havalimanı’nda kurulan adliyenin hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Bunun ardından yeni yıl ile birlikte personel alımına başlayacaklarını söyleyerek ilgili birimlere başvuruların açılacağını dile getirdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan bu açıklamanın ardından gözler başvuru için gerekli şartların açıklamasına çevrildi.