İkinci El Araba Fiyatları 2022'de Yarı Fiyatına Düşeçek! Otomobil Fiyatları İçin Şok İddia!

İkinci El Araba Fiyatları 2022'de Yarı Fiyatına Düşeçek! Otomobil Fiyatları İçin Şok İddia!

2022 yılında otomobil fiyatlarının düşeceği iddia ediliyor. Üstelik ikinci el piyasasında %50 bir düşüş beklenmekte. Cardata Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamada çok önemli noktalara değinildi. Gelecek sene ikinci el otomobillerin fiyatları azalacak mı? Sıfır ve ikinci el arasındaki fark da düşecek.

Otomobil fiyatları, pandemiyle beraber ciddi ölçüde yükselmişti. Bir ara ikinci el araçların sıfırlardan daha değerli olduğu bile görüldü. Gerek fabrika üretim sıkıntısı ve gerekse sağlık sorunlarının global anlamda yarattığı sorunlar araç piyasasını etkiledi. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, yaptığı açıklamada döviz kuru ve 2022 yılında ikinci el otomobillerine değindi. Yalçın'ın belirttiğine göre araç fiyatları yarı yarıya düşecek.

Fiyatlarda %50 Düşüş mü Olacak?

Araç fiyatlarındaki %50 düşüşle birlikte gözler Yalçın'ın sözlerine çevrildi. Sıfır ve ikinci el otomobiller arasındaki fiyat farkı da gözlerden kaçmıyor. Aradaki makasın git gide azalacağı da belirtilmekte Hal böyle olunca otomobil fiyatlarının en kısa sürede değişeceği iddia edildi.

Döviz Kurunun Etkisiyle Olacak

Ayrıca Yalçın'ın söylediğine göre döviz kurunun etkisiyle beraber ciddi oranda bir düşüş gerçekleşecek. Şu an için 11 TL seviyesinde olan doların 18 TL'lerden düşmesi 2022 yılında ciddi bir etki yaratacak. Otomobil fiyatlarına ilişkin merak edilen pek çok gelişme bulunuyor ancak bunların tümü önümüzdeki yıl kesinleşecek. Bu yıl düzelmesi beklenen araç piyasası ne yazık ki tam anlamıyla fark yaratamamıştı.