İhtiyaç Kredisine Müdahale Yapıldı Faiz Oranı Düşürüldü! İşte Güncel İhtiyaç Kredi Faiz Oranları!

İhtiyaç Kredisine Müdahale Yapıldı Faiz Oranı Düşürüldü! İşte Güncel İhtiyaç Kredi Faiz Oranları!

Piyasalarda dolar ve altın fiyatlarında dengeler değişmeye başladı. Dolarla birlikte altında yükselişe geçti. Faiz oranları da haliyle artış göstermeye başlamıştı. İhtiyaç kredileri düşmeye başladı. İhtiyaç kredisi faiz oranı nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz oranlarına göre vatandaşlar yüzde kaç oranında kredi çekebileceklerini öğrenmek istiyor. Pandemi sonrasında bir süreliğine yüksek vade düşük faiz oranlı krediler piyasada yerini almıştı. Böylelikle vatandaşların önemli bir kısmı maddi sıkıntı çekmemek adına uygun faiz oranlı kredileri çekerek ertelemeli şekilde ödemeye başlamıştı. Aradan geçen yaklaşık 6-7 ayın ardından kredi faiz oranlarındaki değişim merak edilmekte. Peki 2021 yılı Mart ayında kredi faiz oranları ne durumda?

2021 Mart Güncel Kredi Faiz Oranları

Kamu ve özel bankaların sunmuş olduğu faiz oranlarına bakacak olursak birbirinden uygun oranlar mevcut. Aynı zamanda yüksek vadeli ödeme seçeneği ile vatandaşın pandemiden olabildiğince az etkilenmesi sağlanacak. Bu konuda devletin desteği de mevcut. Çeşitli yardım ödemelerinin devam ettiği biliniyor. Eğer sizler de kredi çekmek için uygun koşulları bekliyorsanız bankaların sağladığı kredi imkanlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

İhtiyaç kredisi çekmek için gerekli olan şartları tamamladığınız takdirde sizler de kredi sahibi olabilirsiniz. Günlük hayatta ihtiyaç duyduğunuz para için ihtiyaç kredisi seçeneğini kullanabilirsiniz. Pek çok bankanın vermiş olduğu bu kredi çeşidi sayesinde yüksek vadelere bölünmüş taksitler ile ödeme yapabilirsiniz. Elbette burada TCMB'nin belirlediği faizin etkisi de bulunuyor. Bankalar bunu göz önünde bulundurarak hareket ediyor ve verdikleri faizlerde değişiyor. Son olarak açıklanan faiz oranından sonra bankalarda da güncel durum değişkenlik gösterdi. Peki bankalar ihtiyaç kredisinde yüzde kaç faiz oranı uyguluyor?

İhtiyaç Kredisi Banka Faiz Oranları

Bankalar ihtiyaç kredisinde kullanılmak üzere faiz oranlarında bir takım değişikliklere imza attı. ING Bank'ta 36 ay vadeli ihtiyaç kredisinden yararlanmak isterseniz faiz oranının 1,54 seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz.

Cepte TEB ile ihtiyaç kredisi çekecekler için faiz oranı seviyesi 1,60'da.

Akbank ihtiyaç kredisi güncel faiz oranı 1,79 iken, İş Bankası'nda 1,60 oranında. Garanti BBVA 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi için belirlenmiş faiz oranını yüzde 2,04, Denizbank 2,23, Yapı Kredi 2,29, Vakıfbank 1,42, Halkbank 1,54, Ziraat Bankası 1,54, Şekerbank 1,92 HSBC 1,95, Odeabank 1,95 ve son olarak Anadolubank'ın ihtiyaç kredisi için belirlediği faiz oranı ise 2,16 olarak açıklandı.