Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması Geldi

Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, herkesin merakla beklediği asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 bütçesini görüşmeye başladı.

Komisyon görüşmeleri öncesi CHP ve HDP temsilcileri, “Bir ayın teri 1 ton kömür üretemez”, “1 ton kömür 3.200, asgari ücret 2.825; asgari ücret ya açlıktan ölür ya da dondurulur” yazdı, “asgari ücret” vergiden muaf net 5000 liret olmalıdır." Bakan Bill King'i bir pankartla karşılayın.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücretle ilgili hepimizin hesapları var. Bizim eylemimiz, işgücünü enflasyonun etkilerinden korumak için asgari ücret düzeyini belirlemek." dedi.

Bilgin'in açıklamasının ana hatları şöyle: "Toplumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Çalışma, farklı sektörlerden yaklaşık 2.500 işçi, işveren, yönetici ve iş adamını kapsıyor. Bu aynı zamanda bir kamuoyu sunumu şeklidir. Bizden beklentiler. Bizim hesaplamalarımızla bir nebze olsun rahatlama sağlayacağını, çalışanlarımızı koruyacağını ve asgari ücret konusunu gündemden çıkaracağını şimdiden söyleyebilirim "3600

3600 EK GÖSTERGE

Bunu, kapsamının ne kadar büyük olduğunu, hangi grupları kapsadığımızı ve maliyetinin ne olduğunu araştırıyoruz, detaylı olarak üzerinde çalışıyoruz. Ondan sonra kamu kurumlarını