Hem SSK hem Bağ-Kur Primi Olanlar Hangisinden Emekli Olacak?

Hem SSK hem Bağ-Kur Primi Olanlar Hangisinden Emekli Olacak?

SSK ve Bağ-Kur aracılığıyla farklı tarihlerde sigorta primi yatırdıysanız hangisinden emekli olacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu gelişmeyle beraber SGK'dan gelen açıklama ise oldukça önemli. Milyonlarca EYT'liyi rahatlatacak açıklama geldi.

Son zamanlarda EYT düzenlemesi ve emekli maaşına zam derken önemli bir konu daha ortaya çıktı. Öyle ki vakti zamanında hem SSK'dan primi ödenmiş hem de memur olmuş veya işyeri açarak kendi sigortasını ödemiş kişiler için nasıl bir karar verilecek merak edilmekte. Çünkü yakın zaman sonra EYT yasası Meclis'ten geçecektir. 1260 gün detayı burada öne çıkacak.

1260 Prim Günü Detayı!

Eğer farklı sigorta kolları üzerinden ödeme yaptıysanız ve priminizi yatırdıysanız önemli bir detaydan söz edeceğiz. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu bu gelişme neticesinde çeşitli ifadelere yer verilecek. Bu konuda önemli bir açıklama yapıldı. Hangisinden emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Son Döneme Bakılarak Karar Veriliyor

Emekli olmak isteyenlerin son dönem 1260 gün sigorta primine bakılacak. Bu konuda ise "SSK, Bağkur, Emekli Sandığı… Hangisinin son dönem prim günü 1 fazlaysa oradan emekli olabilirsiniz. Örneğin, emekliliği gelen kişi hem SSK’ya hem de Bağkur’a tabi çalışmışsa, son yedi yıl içerisinde hangi kuruma tabi çalışması 1260 günden fazlaysa o kurum tarafından, hizmet sürelerinin eşit olması halinde en son çalışması SSK’da geçmişse SSK tarafından, Bağkur’da geçmişse Bağkur tarafından bağlanıyor." açıklamasına yer verildi.