Gümrük Vergilerini Düşürme Kararı Açıklandı! Peki Ürün Fiyatlarına Etkisi Olacak mı?

Gümrük Vergilerini Düşürme Kararı Açıklandı! Peki Ürün Fiyatlarına Etkisi Olacak mı?

Gümrük vergisinin düşürülmesiyle ilgili gelişme dikkat çekti. Bazı ülkeler arasında yapılan anlaşma ile beraber Cumhurbaşkanlığı kararı verildi. 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek karara dair detayları aktarıyoruz.

Türkiye, İKT üyesi 12 ülke ile yaptığı anlaşma sonrasında gümrük vergilerini düşürme kararı aldı. Ülkeler arasında geçerli olacak gümrük vergisi düşürme uygulaması dikkat çekti. Hangi ülkeler arasında geçerli olduğu merak ediliyor. Ülkemizin yanı sıra Bahreyn Krallığı, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas Krallığı, İran İslam Cumhuriyeti, Katar Devleti, Kuveyt Devleti, Malezya, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Suudi Arabistan Krallığı, Umman Sultanlığı ve Ürdün Haşimi Krallığı'nın yer aldığını belirtelim. Bu adımla birlikte merak edilenler yanıt bulacak.

Vergi Hangi Ürünlerde Düşecek?

Gümrük vergisinin hangi ülkelerde düşeceği merak ediliyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız. 12'li gümrük tarife istatistik pozisyonu bazında 416 temel tarım ürünü, 295 balıkçılık ürünü ve 96 demir-çelik ürününde vergi düşürüleceği belirtiliyor.

Etil Alkole Zam!

Öte yandan etil alkoldeki gümrük vergisi artacak. Yerli üretimi destekleme amaçlı yapılacak zamla birlikte dökme olanlar için yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisi yüzde 25, ambalajlı olanlarda yüzde 15 olarak uygulanan gümrük vergisi ise yüzde 30 olarak uygulanacak.