Euro 37,07 %0,25
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,43
Altın 3.013 %0,72

Gıda Zamlarına Karşı Devlet Harekete Geçti! Gıda Fiyatları Yeniden Değişti!

Gıda ve temel ürünlerdeki fiyat artışına karşı hükümetten önlem geliyor. Yeni düzenlemelerle birlikte hem gıda fiyatları anlık olarak takip edilecek hem de enflasyona karşı sabitleme politikası güdülecek. Kesinleşmesi halinde 20 temel ürünün fiyatı yıl sonuna kadar sabit kalabilir.

temel gıda
Google News

Gıda fiyatlarındaki zamlar ve çeşitli enflasyon gelişmeleriyle birlikte hükümetin alternatif hamleleri göze çarpıyor. Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan dijital uygulama ile de fiyatlar anlık olarak takip edebilecek. Pek çok kişinin merak ettiği bu gelişmeler gözler önüne serildi. Son zamanlarda gıda ürünlerindeki fiyatların hızlı şekilde arttığı görülüyor. Hal böyle olunca alınması beklenen bazı kararlara dikkat edildi.

Gıda Fiyatlarına Anlık Takip!

Öte yandan gıda fiyatları anlık olarak takip edilebilir hale gelecek. Böylelikle indirimli satılan veya zamlanan ürünleri görebileceğiz. En uygun fiyata nerede satıldığı ise ortaya çıkacak. Vatandaşın bu uygulamaya yoğun ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Enflasyon Sabitlenecek!

Gıda fiyatlarının sabitlenerek enflasyon artışının önüne geçilmesi planlanıyor. 20 gıda ürünü için böyle bir karar alınması muhtemel. Son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek gibi gözüküyor. Un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi temel ürünler söz konusu listede yerini alacak. Ürünler ve çeşitli gelişmelere ilişkin merak edilenler de yakında açıklama ile haber edilecek.

<