Euro 37,16 %0,05
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %-0,05
Altın 3.013 %0,08

Gıda Fiyatları Düşecek mi? Yeni Yasayla İlgili Detaylar!

Gıdadaki son zamlar dikkat çekiyor. Vatandaşın alım gücü düştü ve bu yüzden hükümetten yeni hamle gelecek. Gıda fiyatlarının ucuzlaması için yeni bir yasa geliyor. Hal Yasası ile ürünler nasıl ucuzlayacak? İşte son dakika gıda fiyatları gelişmesi ve vatandaşın merak ettiği sorunun cevabı...

temel gıda
Google News

 Gıda fiyatlarında yaşanan zam gelişmesiyle birlikte yeni önlemler alınacağı belirtiliyor. Öyle ki hükümet kanadından gelen adımlar dikkat çekti. Hal Yasası ne zaman çıkacak? Meclis'ten geçmesi beklenen yasaya dair detayları paylaşacağız. Gıda ürünleri iyice pahalandı ve bu durum vatandaşın alım gücünü düşürüyor. Haliyle enflasyonda çok yüksek gelmekte. Mayıs ayı enflasyonunun yıllık oranda %70'i geçmesiyle birlikte nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu hale geldi.


Gıda Fiyatlarında İndirim!


Üreticiden tüketiciye kadar ürünün çok pahalı hale geldiği görülüyor. Bunu minimuma indirebilecek yasa ile gıda ürünleri çok daha uyguna satın alınabilecek. Dolayısıyla hükümetin bu konuya el atması bir süredir bekleniyordu.


Fırsatçılık Önlenecek!


Fırsatçılığın ve fahiş zamların önüne geçilmesi beklenen bu gelişme sonrasında vatandaşın alım gücünün de artacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayı ile birlikte emekli, memur ve asgari ücretliye zam gündeme gelecektir. Bakalım gıda fiyatlarında gözle görülür bir değişim yaşanacak mı?

<