Geri Ödemesiz 4500 TL Verilecek! Başvurular Yakında Başlıyor!

Geri Ödemesiz 4500 TL Verilecek! Başvurular Yakında Başlıyor!

İBB'nin vereceği 4500 TL ödeme için hangi şartların karşılanması gerekiyor. Üniversite öğrencilerine sunulan fırsata dikkat çekildi. İşte 75 bin gence sağlanacak ödeme ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan öğrencilere destek ödemesi hakkında açıklama...

Geri ödemesiz bir şekilde 4500 TL almak isteyenler harekete geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada 75 bin gence 4500 TL'lik ödeme yapılacağını vurguladı. Öğrencilere verilen desteklere bir yenisi daha eklendi diyebiliriz. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? İşte merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Öyle ki çeşitli detaylar da bu şekilde yanıt bulacak gibi gözüküyor.

75 bin Öğrenciye Ödeme

Geri ödemesiz ve karşılıksız bir şekilde verilecek olan 4500 TL'den 75 bin kişi yararlanabilecek. Eğer sizler de öğrenci iseniz bu fırsatı değerlendirerek başvuru sağlayabilirsiniz. 26 Eylül'de başvuruların başlayacağı açıklandı. Dolayısıyla sizler de başvuru sağlayabilir ve gerekli şartları karşılamanız durumunda ödemenin sahibi olabilirsiniz. Aşağıda yer alan şartları incelemeniz tavsiye ediliyor.

İBB 4500 TL Ödeme Şartları

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi *
  • Önlisans veya Lisans öğrencisi olmak
  • Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
  • Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak
  • Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak