Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Çalışma Fırsatı! Lise Mezunu Olanlar Başvurabilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Çalışma Fırsatı! Lise Mezunu Olanlar Başvurabilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı için sözleşmeli personel alımı gerçekleşecek. Kaç kişinin alınacağı merak ediliyor. Öte yandan lise mezunu olma şartı ise dikkat çekti. Hangi bölümden personel alımı yapılacağı ve çok daha fazlasına değineceğiz. Sözleşmeli personel başvuruları başladı bile...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelen haberle birlikte 4000'den fazla personelin işe alıacağı belirtildi. Dolayısıyla bu alımlara ilişkin şartlar merak ediliyor. İşe alımla ilgili çeşitli bilgilere yer vereceğiz. Öyle ki güncel detaylar ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Peki ya KPSS şartı var mı? Ortaöğretim mezuniyet şartı ile birlikte hangi koşulların sağlanması gerektiğiyle ilgili konuşacağız.

Bakanlıktan İşe Alım İlanı

Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek  üzere, 300 Büro Personeli, 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 2 bin 981 Destek Personeli (temizlik) alınacağı belirtildi. Bu duyurunun hemen ardından aşağıda yer alan şartlar açıklandı:

Alınacak 300 büro personeli için üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olmak şartı mevcut. Öte yandan KPSS puanına göre alımların yapılacağı da belirtilmekte.

Başvurular Başladı!

Sözleşmeli personel alımı başvuruları 10 - 15 Eylül 2022 tarihleri arasında  Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresi üzerinden gerçekleşecektir.